Mercedes-Benz Otomotiv Dünyasına Ne Kattı?

Mercedes-Benz Otomotiv Dünyasına Ne Kattı?

Mercedes-Benz markasının kalitesi hemen herkes tarafından kabul gören bir gerçektir. Peki Mercedes-Benz otomotiv dünyasına neler kattı?

1.MERCEDES İLK OTOMOBİL OLARAK KABUL EDİLİR:

Her şeyin bir ilki olduğu gibi Carl Benz’in 1886 senesinde patentini aldığı 3 tekerli tek silindirli motoru olan “Motorwagen” aynı zamanda ilk motorlu araba olarak kabul edilir. Benz’in eşi Bertha Benz, oğullarını da alarak Manheim’dan Pforzheim’a (Almanya) yaklaşık 190 kilometrelik ilk uzun mesafe yolculuğunu yapmıştır. Yol boyunca karbüratörü temizlemiş ve hatta tamir ve geliştirmeler de yapmıştır. Carl Benz aracın uzak mesafelere hazır olmadığını düşünürken eşinin bu konudaki cesur adımı otomotiv sektörünün gelişmesini epey bir hızlandırmıştır. Bundan dolayı Bertha Benz de en az kocası kadar takdiri hakediyor.

2.MERCEDES 35HP İLK PETEK RADYATÖRE SAHİPTİ:

Mercedes 35hp için tasarlanan petek radyatör sistemi kendine has dizaynıyla verimli bir soğutma sunmasıyla beraber bugün kullanılandan pek de farklı değildi.

3.İLK ÇOKLU VALF MOTOR SİSTEMİ 1910 BENZ SPECIAL TOURING MODELİNDE KULLANILDI:

Her silindire giden birden fazla valf olması fikriyle ortaya çıkan çoklu valf motor sistemi 1910 da Benz Special Touring modelinde 4 tane valf olmasıyla hayat buldu. Bu sistem performansı ve yakıt tüketimini epey olumlu etkilemekteydi.

4.KONİK-PİM KAPI KİLİDİ İLK DEFA MERCEDES İÇİN KULLANILMIŞTIR:

Şiddetli bir kaza durumunda kapıların açılmasını engelleyen bu aşırı güçlü ve mandallı sistem ilk kez 1949 yılında patentlenmiş ve diğer sistemlerin de öncüsü olmuştur.

5.ÇARPIŞMA BÖLGESİ HESAPLAMALARINI YAPAN İLK MÜHENDİS :

Bir Mercedes-Benz Group mühendisi olan Béla Barényi, çarpışma bölgesini 1951 yılında hesapladı. Çarpışma bölgesi, bir kaza sırasında araç üzerinde hasarı üstlenerek hasarı sürücü ve yolculara olabildiğince az aktaran bölgeler olarak tanımlanabilir. Araçların yolcular tarafından kullanılan iç kısmını çevreleyen ve ön ve arka taraflarında bulunan (kaput ve bagaj) bölgelerdir.

6.ÇARPIŞMA TESTİ:

1958 senesinden itibaren geliştirilen her Mercedes modeli, dış mekânda gerçekleşen aşırı sıkı çarpışma testlerine tabi tutuldu. Hayati önem taşıyan bu sistemin hatalardan ders çıkarmayı baz alan çok elzem bir öğrenme ve geliştirme aracı olarak birçok hayat kurtardığını söyleyebiliriz.

7.KLİMA SİSTEMİNDEN KLOROFLOROKARBON GAZLARI (CFC) ÇIKARILDI:

O zamanlar araç klima (AC) sisteminde kullanılan zararlı Kloroflorokarbon (CFC) gazı, diğer markalardan önce Mercedes-Benz tarafından 1991 senesinde klima sisteminden ve üretim sürecinden çıkarıldı.

Mercedes-Benz markasının otomotiv sektörüne ve hayatımıza daha burada yer verilmeyen sayısız katkısı olmasıyla beraber hala daha performans ve konfor alanında gelişmeye ve isminden söz ettirmeye başarıyla devam etmektedir.

Öne Çıkarılan Bloglar


Bir elektrikli araç almak istiyorsunuz fakat bunu çevrenizdekilerle paylaştığınızda bazı heves kırıcı…
Devamını Oku
Araç satın almak halihazırda yapılabilecek büyük harmacalardan biriyken, bir de aile kullanımı için…
Devamını Oku
Martın son haftası ile birlikte bahar gelirken, otomobilinizi bahar aylarına nasıl hazırlayacağınız…
Devamını Oku