İŞKUR'dan Koluman Otomotiv'e İstihdam Ödülü

İŞKUR'dan Koluman Otomotiv'e İstihdam Ödülü

MERSİN’de KOLUMAN Otomotiv Endüstri A.Ş., 8’nci İstihdam Fuarı'nda Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığı ile en çok istihdam gerçekleştiren firma ödülüne layık görüldü.

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya'nın katılımı ile gerçekleşen Mersin 8. İstihdam Fuarı'nda Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş., İŞKUR aracılığı ile en çok istihdam gerçekleştiren firma ödülünü almaya hak kazandı. Ödülü şirketi adına Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Hülya Baltalı, Vali Yardımcı Süleyman Deniz’in elinden aldı.

Mersin'e ve bölgeye istihdam yaratmayı sürdüreceklerini ifade eden Baltalı, 300 milyon TL'lik yatırımla genişlettikleri Tarsus fabrikalarında Endüstri 4.0 çerçevesinde otomasyon ve robot sistemlerini ön plana çıkardıklarını ve özellikle bu alanlarda daha fazla uzmana ihtiyaç duyacaklarını söyledi.

Bu ödüle sahip olmanın birçok açıdan değerli olduğunu belirten Baltalı, "İŞKUR aracılığı ile Mersin'de en çok istihdam gerçekleştiren firma ödülüne layık görülmek, Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. olarak başarımızın ve hedeflerimizde emin adımlarla ilerlediğimizin bir kanıtı. Üretim ve ihracat kadar ön planda tuttuğumuz istihdam hedefinde başarılı olabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Fabrikamızın genişlemesiyle birlikte istihdamımızdaki artış devam edecek. Büyüme hedefimizin bir parçası olarak ilerleyen yıllarda Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş.'nin istihdam ile ilgili farklı ödüller kazanmasını da hedefliyoruz" dedi.