Acil Durumlar İçin Arabanızda Bulunması Gerekenler

Acil Durumlar İçin Arabanızda Bulunması Gerekenler

Mercedes-Benz aracınız sizin için özel olarak tasarlanmış; güvenliğiniz için gerekli olan detaylar gözden geçirilmiştir. Ama bazen olağanüstü durumlar ortaya çıkabilir; aracınızda uzun süre boyunca kalmak zorunda kalabilirsiniz. Ya da ufak bir kaza anında müdahale etmek durumunda kalabilir; başka bir araçtaki kişilere yardımcı olmak isteyebilirsiniz. Trafikte her türlü talihsiz duruma hazırlıklı olmak önemlidir.

“Tükenen bir aküden motor sorunlarına kadar her türlü talihsiz durum için arabada bulunması gerekenler nelerdir?” Blog yazımızda, bu sorunun yanıtını vermeye çalışacağız.

Aracımızın İdeal Demirbaşları

Lastik ve Lastik Değiştirme Kiti:

Arabanızın bagajında her zaman bir yedek lastik bulundurmanız gerektiğini zaten biliyorsunuz. Ancak lastik değiştirmek için gereken araçları da unutmayın. Gerekli durumlarda lastiğinizi değiştirebilmek aracınızda bir kriko ve bijon anahtarını mutlaka bulundurmalısınız.

Yol Kenarı Acil Durum Kiti:

Özellikle uzun yola çıkmadan önce araçta mutlaka hazır bulundurulması gereken Acil Durum Kiti’nde neler olmalı? El feneri, atlama kabloları, eldivenler, tornavida, koli bandı, ekstra piller, ilk yardım malzemeleri, yansıtıcı işaretler ile donatılmış bir acil durum yol kenarı kitinin sizi güvende tutmak ve yola daha hızlı geri dönmenize yardımcı olmak için aracınızda mutlaka bulunması gerekir.

İlk Yardım Kiti:

Herhangi bir kaza anında ilk yardım hayat kurtarır. Bunun bilincinde olun ve aracınızda mutlaka bir ilk yardım kiti bulundurun. Ufak ya da büyük çaplı bir kaza geçirdiğinizde, özellikle uzun yolda, hemen müdahale edebileceğiniz bir ilk yardım kiti ile kendinizi ve sevdiklerinizi koruyabilirsiniz.  

Battaniye:

Kış aylarında yolda kalmak mı? Özellikle, ağır iklim şartlarının hüküm sürdüğü bölgelerde böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda, sizi soğuktan koruyacak bir battaniyenin aracınızda bulunması hayat kurtarıcı olabilir. Yalıtımlı veya kalın bir battaniye yardım beklerken vücut ısınızı korumanızı sağlayacaktır.

Cep Telefonu Şarj Cihazı:

Özellikle uzun yolculuklarda, yanınızda bulundurduğunuz bir cep telefonu şarj cihazı ya da dolu bir güç bankası karşılaşabileceğiniz güçlükler karşısında yalnız kalmamanızı sağlayacaktır. Bunların arabanızda bulunduğundan emin olun ve herhangi bir acil durumda şarjsız kalmayın. Böylece ihtiyaç duyduğunuz anlarda kolaylıkla yol yardımı çağırabilir ya da acil durum araması yapabilirsiniz.

Benzin Bidonu:

Benzininiz biterse, yakıt almak için yakındaki bir benzin istasyonuna yürümeniz gerekebilir. Yakıtı taşımak için aracınızda bir benzin bidonu bulunması yararlı olacaktır.

Paketli Yiyecek ve Su:

Bozulmayan granola veya enerji barları ile belli bir miktar içilebilir suyu aracınızda bulundurmayı unutmayın. Uzun bir yolculukta uzak bir bölgede yol kenarında mahsur kalırsanız bu yiyecekler ve su, yardım beklerken sizi büyük bir zorluktan kurtaracaktır.

Koluman Daima Yanınızda 

Uzun yola çıktığınızda yaşadığınız tüm olumsuzlukları en aza indirmek için bakım ve onarım gibi konularda Koluman şubelerinde gerekli hizmeti alabilirsiniz. Periyodik bakımlarınızı önceden yaptırırsanız yolda kalma riskiniz de azalacaktır. Siz yolda kalmayın diye, Koluman daima yanınızda.  

Servis randevusu almak için bizimle iletişime geçin. 

Öne Çıkarılan Bloglar


Bir elektrikli araç almak istiyorsunuz fakat bunu çevrenizdekilerle paylaştığınızda bazı heves kırıcı…
Devamını Oku
Araç satın almak halihazırda yapılabilecek büyük harmacalardan biriyken, bir de aile kullanımı için…
Devamını Oku
Martın son haftası ile birlikte bahar gelirken, otomobilinizi bahar aylarına nasıl hazırlayacağınız…
Devamını Oku