Otomobil Yedek Parçası Alımında Yapılmaması Gerekenler

Otomobil Yedek Parçası Alımında Yapılmaması Gerekenler

Mercedes-Benz araçlarda orijinal yedek parça kullanımı hayati bir önem taşıyabilir. Ürettiği araçlarda, orijinal yedek parça kullanımını oldukça önemseyen Mercedes-Benz, sektördeki uzun yıllara dayanan bilgi birikimiyle bu konuda önemli adımlar atmıştır. Tüm Mercedes-Benz orijinal yedek parçalar özel olarak geliştirilmiş; aracınızın diğer yapısal parçalarına kusursuzca uyum sağlayacak biçimde üretilmiştir. Bu parçalar sayesinde, aracınızı uzun yıllar boyunca güvenle kullanabilirsiniz. Biz de Koluman olarak, orijinal yedek parça kullanımına önem veriyor ve tüm müşterilerimize orijinal yedek parça kullanımını öneriyoruz.  

Bazen yedek parçaları daha ucuza mal etmek adına yanlış alışverişler yapılabiliyor. Bir tanıdık aracılığıyla ya da online alışveriş siteleri üzerinden, daha ucuz yedek parçalara erişileceği iddia edilebiliyor. İşte en büyük yanılgı da bu düşüncelerle başlıyor. Biz de bu tür yanılgılara düşüp maddi ve manevi olarak zarar görmemeniz için yedek parça alımında yapılan hataları sizin için derledik...

1-Web sitelerinden satışa güvenmeyin.

Mercedes-Benz aracınızın orijinal yedek parçalarını, yetkili bayiler dışında internetten ya da başka bir kanaldan bulmanız neredeyse imkânsız. Yetkili bayinize danışmadan internet üzerinden satış yapan kanallara güvenmeyin. 

Daha uygun fiyatlı olabileceğini düşünerek, araştırmadan ve bir uzmana danışmadan online alışveriş sitelerinden yapacağınız alımlarda yanlış ya da eksik bir yedek parça edinebilir; maddi ve manevi olarak zarar görebilirsiniz. 

2-Güvenilir olmayan satıcılardan alışveriş.

Sırf ucuz diye hiç tanımadığınız birinden orijinal olmayan ürünleri alarak kendinizi yine maddi zarara sokabilir; aracınızın ömrünü kısaltabilirsiniz. Koluman, güvenilir ve titiz bir Mercedes-Benz bayisidir. Satışını yaptığı yedek parçaların sağlamlığını ve güvenlik protokollerine uygunluğunu garanti altına almak için titizlikle çalışır. 

Koluman Uyarıyor: İster uzun süredir kullandığınız Mercedes'iniz için yedek parça ihtiyacınızı, ister yeni aracınız için uygun bakım parçasını arayın: Mercedes-Benz'in kapsamlı parça portföyü, her araç ve her bütçe için uygun seçeneği sunar. Tüm yedek parça serilerimizdeki her bir parçanın, katı üretici talimatlarını karşıladığından emin olabilirsiniz. Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin.

3-Daha ucuzunu bulurum yanılgısı.

Mercedes-Benz aracınız için kilit bir yedek parça arıyorsunuz ve internette daha ucuzunu bulduğunuz için hemen sipariş ettiniz. Fiyat avantajına sahipmiş gibi görünen bu parçanın hiçbir özelliği sizin aracınıza uygun olmayabilir ve parça, orijinal olmadığı için, aracınızda geri döndürmesi çok zor olacak hasarlara neden olabilir. Sonuçta, fiyat avantajı sağladığına inandığınız bu alışveriş size tahmin ettiğinizden çok daha pahalıya mal olabilir. 

4-Sahte ürün satın almak.

Mercedes-Benz onaylı olduğuna emin olduğunuz bir web sitesinden alışveriş yaptınız ve ürünler size iletildi. Şunu unutmayın, sahte ürünlerin size gerçek gibi lanse edilmesi çok zor değildir. Bu sıklıkla karşılaşılan bir tuzak olabilir: Markanın web sitesinden alınan parça görselleri çok rahatlıkla başka bir siteye yerleştirilebilir ve böyle bir durumda ürünün orijinal olup olmadığı asla anlaşılamayabilir. 

Bu tuzağa düşmemek için alabileceğiniz en büyük önlem böyle sitelerden tamamen uzak durmak olacaktır. 

Orijinal yedek parça konusunda destek almak ve Koluman ile iletişime geçmek için tıklayın. 

5-Garanti durumunun sorgulanmaması.

Bir otomobil yedek parçasının garantisi sigortası gibidir. İdeal olarak, garantisi olmayan bir yedek parça satın almamak en iyisidir. Garantinin olmaması, ürün arızası durumunda size iade veya değiştirme seçeneği vermez. Size kusurlu veya sahte bir yedek parça satmak üzere olan şüpheli bir satıcı, doğal olarak sattığı parçanın garantisini de vermeyecektir. 

Koluman Daima Yanınızda!

Koluman ayrıcalığıyla erişebileceğiniz orijinal yedek parçalar; Mercedes-Benz talimatlarına göre test edilmiş, emniyeti ve güvenilirliği sınanmış, üstün kaliteli ve dünya çapında kullanılmaları sayesinde kolayca temin edilebilen ürünlerdir. Aracınızın daha uzun ömürlü olması için kullanmanız gereken Mercedes-Benz orijinal parçaları ile ilgili daha fazla bilgiye Koluman’dan ulaşabilirsiniz. 

Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak için tıklayın

Öne Çıkarılan Bloglar


Bir elektrikli araç almak istiyorsunuz fakat bunu çevrenizdekilerle paylaştığınızda bazı heves kırıcı…
Devamını Oku
Araç satın almak halihazırda yapılabilecek büyük harmacalardan biriyken, bir de aile kullanımı için…
Devamını Oku
Martın son haftası ile birlikte bahar gelirken, otomobilinizi bahar aylarına nasıl hazırlayacağınız…
Devamını Oku